or
  • Gratis fragt over 1.500 kr
  • Hurtig levering
  • Nem retur

MATERIALER OG PLEJEANVISNINGER

Vi hos Jumperfabriken sørger for at skabe tidløst tøj i høj kvalitet, der holder længe. For at dit tøj kan leve et langt liv, er der flere ting, du kan gøre for at passe på det på den rigtige måde.

VASK MINDRE
Ventiler i stedet for at vaske ofte. Efter en dags brug er det godt, hvis du vender dit tøj på vrangen og hænger det op til udluftning, gerne på en bøjle udendørs eller ude i et rum. Lad tøjet få en chance for at friske op, før det opbevares i skabet igen.

Tag gerne undertøj på, såsom underkjole, hør, tynd T-shirt osv. under din sweater eller kjole. Dette giver tøjet ekstra beskyttelse indefra, hvilket betyder, at du ikke skal vaske så ofte. Hvis du har en dårlig lugt i dit tøj, kan du lægge det over et varmt element, så vil lugten fordampe. Nogle solide pust med et dampstrygejern eller damper kan også gøre tricket mod en let lugt i armhulen, på en kjole eller bomuldstrøje.

VASK KORREKT

ULD
Uldtrøjer skal næsten ikke vaskes. Ventiler dem udenfor, når det er minusgrader, koldt eller fugtigt. Det gør uldfibrene godt og sweateren er som ny. Husk at får går ude hele året rundt! Når du har vasket uldtøjet, skal du bruge et tilpasset vaskemiddel til uld. Så bevarer ulden sin fine glans og gode egenskaber. Lad derefter tøjet tørre, gerne med et frottéhåndklæde under.

VISKOSE
Viskose er et materiale, som vi kan lide at bruge i vores tøj, i strik såvel som vævet. Tøj i viskose er meget nemt at passe; hæng det vaskede tøj på en bøjle, gerne med afrundede ender, så behøver du næsten ikke stryge det bagefter. Vævet viskose er lidt mere delikat. Træk ikke i stoffet, når det er vådt, da det bliver mere skrøbeligt. Lad tøjet hænge til tørre på en bøjle. Skulle stoffet trække sig sammen, kan du nemt stryge det ud til dets oprindelige mål.

PLEJ TØJET
Hvis dit tøj strækker sig, for eksempel ved albuerne, kan du få formen tilbage ved at dampe og forsigtigt udjævne det på et strygebræt. Selv uldtøj af høj kvalitet kan blive nopret. Det er udstikkende garnfibre, der filtes sammen. Hvis tøjet er lavet af rent naturmateriale, er fnulleret nemt at fjerne, og overskuddet forsvinder med tiden. Hvis tøjet har en syntetisk blanding, er fnulleret mere standhaftigt, og går ikke så let væk. Køb en uldkam, kan købes her. Læg tøjet på en hård overflade og gå over med kammen under ærmegabene, på siderne af torsoen og ved manchetterne og se hvor flot sweateren bliver igen, som ny!

REPARER I TIDE
Et tøj kan gå i stykker, hvis det bruges meget. For eksempel kan en albue slides på yndlingsskjorten. Men der findes en løsning til de fleste huller. Gennemgå dit tøj fra tid til anden. Opdager du et hul; håndter det med det samme uden at lade der gå for længe, ellers kan hullet blive revet op så det ikke kan lappes pænt.

MØNSTRET TØJ
Hvis tøjet er mønstret, kan der ofte lappes huller med sytråd på bagsiden, uden at det kan ses for meget foran. Find tråd, der matcher tøjets farver. Sy slidte eller knækkede trådender bagpå, og forsøg at sy hullet sammen med sting, der ikke er synlige foran. Vores trøjer har ofte ekstra tråd og en knap i lommen på papetiketten.

ULDTØJ
Hvis trøjen er lavet af uld, kan du prøve at filte tråde sammen på bagsiden. Brug varmt vand og sæbe eller shampoo og gnid trådene sammen på bagsiden. Fastgør også med tråd.

HUL VED ALBUEN
Hvis der er hul i albuen, kan du købe ovale lapper i sy-forretninger netop til det formål. De er forsynet med forudstansede huller og er nemme at fastgøre med enkle sting op og ned gennem hullerne.

SASHIKO-METODEN
Der findes en traditionel japansk reparationstradition kaldet Sashiko. Der lægger man et stykke stof på bagsiden af et hul og bruger virkelig synlige sting foran, hvilket gør reparationen fuldt synlig men også et kunstværk. Søg gerne online efter inspirerende billeder.

KIG SÅ PÅ DIT TØJ, OG DET HOLDER LÆNGERE. KÆM PUMPER UD MED EN ULDSKAM OG BRÆK DINE FAVORITTER UD I FRISK LUFT.

Dette websted bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.

Læs mere